Sloka for gho pradakshinam

Thanks to Smt Meena Raghu for the share…

With a cow

கோ(பசு) பிரதஷிணம் செய்யும் போது கூற வேண்டிய ஸ்லோகம் :

நமோ தேவ்யை மஹா தேவ்யை
ஸுரப்யை ச நமோ நம:

கவாம் பீஜ ஸ்வரூபாயை
நமஸ்தே ஜகதம்பிகே

நமோ ராதாப்ரியாயை ச
பத்மாம்ஸாயை நமோ நம:

நமோ க்ருஷ்ணப்ரியாயை ச
கவாம் மாத்ரே நமோ நம:

கல்ப வ்ருக்ஷஸ்வ ரூபாயை
ஸர்வேஷாம் ஸந்ததப் பரம்

ஶ்ரீதாயை தனதாயை ச
வ்ருத்திதாயை நமோ நம:

ஸுபதாயை ப்ரஸன்னாயை
கோபதாயை நமோ நம:

யசோதாயை கீர்த்திதாயை
தர்மக்ஞாயை நமோ நம:

இதம் ஸ்தோத்ரம் மஹத்புண்யம்
பக்தி யுக்தச்ச ய: படேத்

ஸகோமான் தனவான்ச் சைவ
கீர்த்திமான் புத்ரவான் பவேத்.

ஓம் ஶ்ரீ காமதேனவே நமஹ:



Categories: Bookshelf, Upanyasam

Tags:

2 replies

  1. நமோ தேவ்யை மஹா தேவ்யை
    நமோ தேவ்யை மஹா தேவ்யை
    ஸுரப்யை ச நமோ நம:
    Namo devyai maha devyai
    Surabhyai cha Namo Namaha

    கவாம் பீஜ ஸ்வரூபாயை
    நமஸ்தே ஜகதம்பிகே
    Gavaam beeja Swaroopaye
    Namaste jagadambike

    நமோ ராதாப்ரியாயை ச
    பத்மாம்ஸாயை நமோ நம:
    Namo Radhapriyayai Cha
    Padmamsaye Namo Namaha

    நமோ க்ருஷ்ணப்ரியாயை ச
    கவாம் மாத்ரே நமோ நம:
    Namo Krishnapriyayai Cha
    Gavaam Maatre Namo Namaha

    கல்ப வ்ருக்ஷஸ்வ ரூபாயை
    ஸர்வேஷாம் ஸந்ததப் பரம்
    Kalpa Vruksha svaRoopayai
    Sarvesham Sathatham Param

    ஶ்ரீதாயை தனதாயை ச
    வ்ருத்திதாயை நமோ நம:
    Ksheeradayai Dhanadhanyai Cha
    Vruttitayai Namo Namaha

    ஸுபதாயை ப்ரஸன்னாயை
    கோபதாயை நமோ நம:
    Shubhadayai Prasannayai
    Gopradayai Namo Namaha

    யசோதாயை கீர்த்திதாயை
    தர்மக்ஞாயை நமோ நம:
    Yashodhaye Kirthitayai
    Dharmagyayai Namo Namaha

    இதம் ஸ்தோத்ரம் மஹத்புண்யம்
    பக்தி யுக்தச்ச ய: படேத்
    Idham Sthothram Mahathpunyam
    Bhakti Yuktachcha yaha pateth

    ஸகோமான் தனவான்ச் சைவ
    கீர்த்திமான் புத்ரவான் பவேத்.
    Sagoman tanvancha chaiva
    Kirtimaan Putravaan bhaveth

    ஓம் ஶ்ரீ காமதேனவே நமஹ:
    Om Shri Kamadenave Namaha |||

  2. please give translation in english

Leave a Reply

%d bloggers like this: