Mahaperiyava Suprabatham

 

Periyava_Visraanthi.jpg

Thanks a million to Sri Ravi Venkataraman for sharing this wonderful suprabatham of Mahaperiyava.

This audio was composed and conducted by Veena maestro Rajesh Vaidhya and sung by Sri Narayanan. Excellent work – salute to those artists!! I do not have the text for this. If I find it or if anyone could type the lyrics by listening to this, please send to me – I will update the post.

Of late, we are facing lots of copyright related issues. Lots and lots of MS songs have been pulled out from Youtube – including Vishnu Sahasranamam. One of my friends was joking about this and questioned if they got approval from Sri Beeshmar as He is the original author of Vishnu Sahasranamam.

So, if anyone challenges this post due to copyright issue, I will take it down. Until then, enjoy!

Hara Hara Sankara Jaya Jaya Sankara!!

 



Categories: Audio Content

15 replies

  1. Excellent
    Can you advise where we could get a copy of this
    Thanks

  2. Thanks. The Tamil version is ready. Please find below….

    ஸ்ரீ காஞ்ச்யாம் பகவத்பாதைராதி பைரவ தாரிதே
    மூலாக்ராய மஹாபீடே சாஷ்ட சஷ்டி தமோ குரு:
    பூத்வானர்க ப்ரபாவைஹி ஸ்வைஸ்த்ரைலோக்யம் மங்களம் குரு
    காமாக்ஷி ரூப சம்பன்ன திவ்யமங்கள விக்ரஹ
    த்விதீய பகவத்பாத நாமவைபவ விஸ்ருதஹ்
    மஹாஸ்வாமி இதி விக்க்யாத கீர்தநீய குரோஹ்ஜ்வல
    அவ்யாஜ கருணாபூர்ண தீர்காக்ஷ ஸ்வர்ணபாஸ்வஹ
    ஜீவன் முக்தா கணிர் நித்யம் ஜகதாம் மங்களம் குரு

    யஸ்மார்வ கோத்யுமிஹ லோகீக ஜீவ தத்வம்
    சர்வோபி ஜாக்ரதி கிலோககதா ஸ்வர்கஸ்மார்
    திவ்யம்ஸ சங்கர வதேவ சுலௌகிகஸ்ஸன்ன்
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    துர்காஸ்தவோ ரஜித ஏவ பதார்த்த புஷ்ப:
    பித்ரார்பிதம் லசதி ரிக்தமிவார்த்ர பக்தே
    மாதேவ யத்ப்ரதிபதம் ஜுஷ்மானாராஹ்
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    யஹஷோகமோக ரஹிதஸ் ஸ ஹிரன்யதேந்த்ர
    ஜ்நாநிதி நேஷதபி சிஷ்யவராய விப்ருட்
    சிஷ்ய பிரம்ம நிகமயந்நிகமாந்த மூலம்
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    நீரிவசன்ன நுனைரபி நீன ஜீவஹ
    கிம்வசமீப்சதி கதாபி வரிஷ்ட துக்தே
    ஏவம் ச்வஷக்தி மனுபாலயதேயதி சூக்த்யா
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    ரிக்வேதி விப்ரகுல மாதர சம்ப்ருதம் தே
    சம்பூர்ண கும்பம் உபதி குருதேர்னு சந்த்யன்
    வேதார்த வாசன க்ருதே நிதி யோஜனாண்தே
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    பக்த்யா ஸ்வமாத்ரு பித்ரு புர்வனு வர்தசேவா
    சர்வஸ்ய ஷோபதைதி ஸ்ருதி சார வாசன்
    மாதேவ வத்சல தயா ஹ்யுபதேஷ்டும் அஸ்மாத்
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    தூதோ யதீய மஹஸாப்னுத மோரு ஷங்கர
    பிரஜ்ஞாந வாரிஜ விகாசனம் அப்யகாரி
    தம்மந்தஹாசமிஹ பாசய பக்த வர்கே
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    கீதம்ன பீஷயதி பாகவதம் ஷரன்யோ
    ரக்ஷத்யபி இதி கருணா வருணாலயஸ்ஸன்ன்
    ஸ்வஸ்யை வதை விர்ஷத் அயன்க்ருத கைருதாரைஹி
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    பாவை ஷடங்க சதசாமபீ சம்ஹிதானாம்
    ஏக்யம் ஃபலம் பஹுவிதம் விததான ஆத்ய:
    ஆசார்ய பாத இவ சத்குரு பாத நாம்னாத்
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    ஆப்ரம்ம கீட ஜனனி யதி சைவ கீர்தாம்
    வர்ணாஷ்ரமாதர விதாயக வாஹிநீதி
    சிஷ்யௌ ததாஷயவிரோத விதி வ்யபோஹ்ய
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    ஷாஷ்த்ரம் சதுர்விதமிதீஹ விமர்ஷ த்ருஷ்ட்யாஹ்
    வ்யாசீய சூத்ரகனநேன விபோத யன்னஹ
    ஷாஷ்த்ராப்த வித்தம் ஹ்ருதாம் அபிமான சைத்ரம்
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    ஷஷ்டி சமாசவிதயேதி ஜகத்குரூப்திம்
    வ்யாக்யாய விஸ்மயவஷாதபி சந்திஹானம்
    காஷிஸ்த பண்டித கணம் பரதா விஜேத:
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    தர்மஸ்திதிர் பவதி ஹ்யாசரநேன வித்யம்
    சாஹாய கர்த்து குருதே புவிதத் ப்ரசார:
    இத்யாதிசன்னதிகதாஜித ராம தர்ம:
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    ஆங்கூலேதிஹாச கணிதேஷுஷ கீத நாட்யே
    சத்தர்சனைஷு ச குஷா த்ருதியாதி வக்தா
    சாரஸ்வதம் பதமலம் குருஷே கரீயன்
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    யத்யத் யதீய மனிஷம் குருதே மனஸ்தத்
    ரூபம் ச பாவம் அபியான் பகவானி வாத்ய
    சிஷ்யானனி ஹ்ருஷதிஷா பரிபால யன்ன:
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    சம்யுக்த்ரா ராஷ்ட்ர சவிதா வபீரூப சம்யாத்
    உத்திஷ்ய காபித சுகீத முகோபதேஷ:
    பூயாத் சசஜ்ஜன ஹிதாய ச தீனபந்தொ
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    வேதஸ்ய ஷாஸ்த்ர நிவஹஸ்ய ச தேவதாம்னாம்
    கன்யாகவாம் ஸ்தவிர பூஜக தீனநந்த்ருனாம்
    சௌஹித்ய ஹேது நிதியோஜனம் உஜ்ஜ்வலந்தே
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    உத்யாபிதாதி மனடாலய தஹ சதாரா
    தாரா க்ரஹார ஜனதா மஹிதா பபூவ
    அத்யாபி சந்நிதி வஷாண்ததனுக்ரஹார்த
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    ப்ருந்தாஸ்ததாவஹ க்ருபாபர தாரயாசா
    த்யௌறேவநூனமகரி க்ரியதே சதாரா
    காஞ்ச்யாம் ஹிசந்தி விபூதா குருவார சப்யா
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    தர்மயம் ச சாமயிகமேவ யதீஷ்வரஸ்தத்
    கர்த்தும் ந கர்த்தும் ப பூர்வ தயாபி கர்த்தும்
    விஸ்மாயயன்ன ரிவலசாதுஜனான் ஸ்வவ்ர்த்தைஹி
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    பாதக்ரமோலசதி பாரத புண்ய பூமௌ
    ஆவர்தித ஸ்தவஹி பாதித பாம் சுதாமா
    பூயோபி காங்க்ஷித பலான் யுபநேது வஸ்மாத்
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    காஞ்சிபுரே குருவரைர்ப்ருத பீட பக்தா:
    தீனான தீனமத்யா சிதிலானமக்நாஹ்
    பீதா ந பீதி விவஷட்னாருதத்யனாதா:
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    சாம்ராஜ்யம் ஆஸ்திக த்ரிஷா த்வனிதம் யுகீனம்
    வாதாதி சர்வம் அபி தீர்கமடாதிபத்யே
    இத்யேவ கீதயஷஸ்தவ சுப்ரபாதம்
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    சத்யவ்ரதஸ்தத்வமசிதத்சூல போபசேவ்யம்
    மார்கம் ப்ரதர்ஷ்ய மகநீய தஷோபதேஷைஹி
    அஸ்மாத் த்ரிஷானபி சமுத்சுக யன்மதாத்மன்
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    ஸ்ரீமத் ஜெயேந்திர விஜயேந்திர விநேய முக்ஹ்யைஹி
    ஆராதித சதசி காஞ்சன வில்வ பத்ரைஹி
    உத்யீபயென்ன மிதமாத்ம பலம் ஜனானாம்
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    உத்ருத்ய பாணிம பயைக பராயனம்தம்
    சம்யோஜ்ய தத்த சுவரேன பரேன பாவம்
    அத்வைத முத்ரமுதயன் கனகாபீஷேகே
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    த்வம் யோசி சோசி கதம் ஆத்ம பலஸ்ய லோபாத்
    ஜாநீமஏததத மாருதவ ப்ரசாதாத்
    ஜானி மஏவ மஹனீய குரோ ப்ரசீத
    தோஷாம் க்ஷமஸ்வ களிதான பிம்ப்ருஷ்ய தத்வம்

    ஸ்ரீ காமகோடி மட கார்யமஷீதி மர்தான
    சப்தோத்தரம் தததஹோ யதவை மிதட்சே
    வைராஜமாத்மணி குரோ பகவத் ஸ்வருபம்
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோ குரு சுப்ரபாதம்

    ஜானேன சாஸ்த்ரமுத வேத புராண காதாஹ்
    வாக்வீன சாஹமிஹ யத்தவ தோஷகாரி
    வாத்சல்ய மேகமவலம் ய தவ ஸ்வக்ஹீயம்
    மாதேவபன்க்கில சிஷும் க்ருபயா க்ஷமஸ்வ

    க்ஷேமம் த்வம் ஆப்ஸ்யசி சுபம் பவிதேதி மஹ்யம்
    சானுக்ரஹம் ஸ்மிதமுக்ஹோ யததாஹ ப்ரசாதம்
    மீராஜமந்திர மகாகனபஸ்ய சாக்ஷே
    சத்யாபிதம் ச ததஹம் கிமு விஸ்மறேயம்

    பக்த்யார்த்த பாரத மகாஜன வந்திதாயை
    நிஷ்கம்ப நந்தித மதாந்தர சேவகாயை
    நிஸ்தாரதம்யஸ்தனுக்ரஹ தத்பராயை
    நித்யம் நமோஸ்து குலதெய்வத பாதுகாயை

    ஆவாலவ்ருதமபீசாத மஹோத்சவாயை
    ஷ்ருத்யந்த சுந்தர கடாக்ஷ சுவிக்ஷிதாயை
    சிஷ்யாக்ரநீ த்வய நிஷேவித பாதுகாயை
    ஸ்ரீ சந்த்ரசேகர குரோர் நம ஏகதஸ்து

    மைத்ரீ விஜேய சுப தண்டக மண்டலாயை
    ஸ்ரீ காமகோடி சுமடாதிப வாஹநாயை
    அஷ்ராந்த பாரத பரிக்ரம சாக்ஷி தேவ்யை
    நித்யம் நமோஸ்து ஜகதாம் குரு பாதுகாயை

    ஸ்ரீமத் ஜெயேந்திர விஜயேந்திர க்ருதாவலம்பஹ
    கஷ்டா சமுன்னதிவாப்ய மதீய தர்மஹ
    பக்தை ச்வஷிஷ்ய நிவஹைஷ்வ சவித்யமானஹ
    ஜேஜீயதாவிஹ யதாபுரமாயு கர்தம்

    மங்களம் ஜகதே பூயாத் ப்ரசாதாத் ஜகதாம் குரோ
    பதத்பவ்யஹ சுப்ரபாதம் ச பூயா தேவ சுமங்களம்

  3. Thanks for this great piece of art. Pls find below the lyrics that may need lot of correction…shrii kaanchyam bhagavadpadairaadi bhairava taarite
    moolagnaaya mahapeete shaasta shasti tamo guroh
    bhootvaanarga prabhavaihi svaistrailokyam mangalam kuru
    kamaatchi roopa sampanna divyamangala vigraha
    dwiteeya bhagavadpaada naamavaibhava vishrutah
    mahaaswamy iti vigyaata keertaneeya gurohjwalah
    avyaaja karunapoorna deergaaksha swarnabhaasvaha
    jeevan muktaa ganir nityam jagataam mangalam kuru

    yasmarva godhyumiha lokeeka jeeva tattvam
    sarvopi jaagrati kilokakataah svargasmaar
    divyamsa shankara vadevah suloukikassann
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    durgaastavo rajita yevah padaartha pushtah
    pitraarpitam lasati riktamivaartra bhakte
    maateva yatpradipadam jushmanaarah
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    yahashokamoka rahitas sa hiranyatendra
    jnaniti neshadapi sishyavaraaya vibhrt
    sishya brahma nigamayannigamaanta moolam
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    neerivasanna nunairapi neena jeevah
    kimvasameepsati kadaapi varishta dugdhe
    yevam svashakti manupaalayateyati sooktyah
    Sri Chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    rgvedi viprakula maadara sambhrtam te
    sampoorna kumbha upadi kuruteru sandhyan
    vedaartha vaachana krte nidhi yojanaante
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    bhaktya svapaatrpitr purvanu vardaseva
    sarvasya shobatayiti sruti saara vaachan
    maateva vatsala taya hyupadeshtum asmaad
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    dhuto yadeeya mahasapnuta moru shankarah
    prajnana vaarijah vikaasana abhyakaari
    tammandahaasamiha bhasaya bhakta varge
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    gitamna bheeshayati bhagavatam sharanyo
    rakshatyapi iti karuna varunalayassan
    svasyai vataih virsha ayankrda kairudaaraihi
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    paavai shadanga sadasaama bhisamhitaanam
    ekyam phalam bahuvidam vidadaana aadhyah
    acarya paadha iva sadguru paadha naamnaad
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    abrahma keeta janani yadi saiva keerthaam
    varnashramaatara vidhaayaka vaahineetyai
    sishyou tatashayaviroda vidhi vyapohya
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    shastram chaturvidamiteeha vimarsha drshtyah
    vyaaseeya sootragananena vibhoda yannah
    shastraapta vittam hrdaam abhimaana caitram
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    Shasti samaasavidhayeti Jagadgurooptim
    vyaakyaaya vismayavasaarati sannidanam
    kashistha pandita ganam parataa vijetah
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    dharmasthitir bhavati hyacaranena vityam
    saahaaya kartu kurute bhuvitat pracarah
    ityaadisannadikarajitah ramah dharmah
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    angooletihaasa ganiteshusha geeta naatye
    saddarsanaishu ca kusha drdiyaadi vaktaa
    saaraswatam patamalam kurushe gareeyan
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    yadyad yadeeya manisham kurute manastad
    roopam ca bhavam abhiyaan bhagavani vaadya
    sishyaanani hrshadisha paripaala yannaha
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    samyuktra rashtra savitah vabhiroopa samyaad
    uddhishya gaapita sukitah mukhopadeshaha
    bhuyat sasajjana hitaayah ca deenabandoh
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    vedasya shastra nivahasya ca devadaamnam
    kanyagavaam sthavira poojagah deenanandrunam
    sauhitya hetu nidhiyojanam ujjvalante
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    udyaapitaadi manataalaya taha sataara
    tara grahaara janataamahita babhuva
    adhyaapi sannidhi vashaantadanugrahaartha
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    brndastatavaaha krpaabara dharayaasa
    dyaurevanoonamagari kriyate sataara
    kaanchyam hisanti vibhudha guruvaara sabhyah
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    dharmayam ca samayikameva yadishvarastat
    kartum na kartum pa poorva tayaapi kartum
    vismayayenna rivalasaadhujanaan svavrttaihi
    sri chandrasekhara guroh guruh suprabhatam

    padatramulasatih bharata punya bhumou
    aavartita stavahi paadita paam sudaamah
    bhuyopi kangshitah palaanupanetu vasmaad
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    kanchipure guruvarairbrtha peetah bhaktah
    dinaana deenamadhya sithilanamagnah
    beetha na beethi vivashatnarudatyanathah
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    saamrajyam aasthika trishaadvanidam ugeenam
    vadaadi sarvam api deerghamataadipatye
    ityeva geetayashastava suprabhatam
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    satyavrattastvamasitatsoola bhopasevyam
    margapradarshya maganeeya dashopadeshaihi
    asmaad trishaanapi samutsukha yanmadaatman
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    srimad jayendra vijayendra vineya mukhyaih
    aaraadita sadasi kanchana vilva patraih
    uddyeepayenna midamaatma balam janaanaam
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    udrttya paanima bayaika parayanamtam
    samyojya datta suvarena parena bhavam
    advaita mudramudayan kanakaabhisheke
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhaatam

    tvam yosi sosi katam atma balasya lopaad
    jaaneemayetadaha maarutava prasadaat
    jaani mayeva mahaneeya gurohprasidda
    doshaam camasva kalikaana bindrushya tattvam

    sri kanchi kamakoti mata karyamasheeti mardhaan
    saptottaram dahadaho yadavai midatse
    vairajamaatmani guroh bhagavad swarupam
    sri chandrasekhara guroh guru suprabhatam

    jaanena shastramuta vedah puraana gaatah
    vaagveena chahamiha yattava toshakaari
    vaAtsalya mekhama valam ya tava svakheeyam
    maatevapanktilavakila sishum krpaya kshamasva

    kshemam tvam apsyasi subham bhavitedi mahyam
    saanugraham smitahmukho yadhadhaha prasaadam
    meerajamandira mahaganapasya saakshe
    sathyaapitam ca tadaham kimu vismareyam

    bhaktyartha bharata mahaajana vallitaayai
    nishkampa nandita madaantara sevakayai
    nistaaratamyatadanugraha tatparaayai
    nityam namostu kuladeivata paadukayai

    aavalahvrtamabhijaata mahotsavaayai
    srtyanta sundara kataaksha suvikshitaayai
    sishyagraneedvaya nishevida paadukaayai
    sri chandrasekhara guror nama ekadastu

    maitree vijeya subha dandaka mandalaayai
    sri kamakoti sumataadipa vaahanaayai
    ashraanta bharata parikrama saakshi devyai
    nityam namostu jagatam guru paadukaayai

    srimad jayendra vijayendra krtavalambaha
    kashta samunnativaabhya mateeya dharmah
    bhaktai svashisya nivahaisva savidhyamaanah
    jejiyataviha yatapuramaayu kartam

    mangalam jagate bhuyaad prasadaat jagatam guroh
    patadbhavyah suprabhatam ca bhuya deva sumangalam

    ———

  4. Excellent! Mr.Mahesh’s motto is
    “யாம் பெற்ற இன்பம் இவ்வையகம் பெறுகவே! Thank you, Thanks a lot!

  5. very great work. there is no need of a suprabhatham for our mahaperiyava as he never sleeps and is always engaged in the process of protecting his bhaktas and the whole world.

  6. Excellent. Jays jays Sankara Hara Hara Sankara

  7. Hara Hara Sankara Jaya Jaya Sankara excellent Suprabdam nice to Listen

  8. Hara Hara Sankara! Jaya Jaya Sankara!

  9. Aneka koti namaskarams for this rendition. Sri Periyava Charanam

  10. Excellent!! My pranams to the author of this Suprabatham for writing the slokas so beautifully capturing every aspect of Mahaperiyavaa!! May He bless this author!!

  11. Amazing Amazing Amazing!!! Should we recite or play only during the mornings right?

  12. Excellent!! Thank you for posting. Very nice. Periyava charanam.

  13. Goose Bumps all over ! Soul Stiring . Thank you for sharing this Gem .

Leave a Reply

%d bloggers like this: