𝐕𝐞𝐝𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐦𝐩𝐚𝐫𝐚- 𝐚𝐧 𝐢𝐥𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 ðœð¥ð¢ð©


Thanks to Sri Matam for the share.

Vedas are the foundation of knowledge. Jagadguru Shankaracharya says that the Vedas are the greatest well wishers of mankind. While parents are the most revered for any individual in his/ her life, the Acharya says that the Vedas are more valuable than a thousand mothers & fathers “मातृपितृसहस्रेभ्योऽपि हितैषिणा वेदेन​”. Hence preservation and protection of Vedas is duty of all Astikas.

Also known as Shrutis – The Vedas have been passed on from generation to generation in the Guru-Sishya Parampara since time immemorial. Sri Kanchi Kamakoti Peetam runs several Veda Pathashalas to sustain this great tradition of our country.

In this Video, a small child recites the Brahmana Bhaga of the Krishna Yajur Veda in the presence of His Holiness. The other two Scholars are his Father and Grand father.

His Holiness has encouraged such families known as “Tri Purusha” where three generations in a family have continuously dedicated to the cause of Veda Adhyayana. Such families are rare and inspirational.Categories: Periyava TV

1 reply

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: